Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Bulgogi ett koreanskt matrecept

Bulgogi ett koreanskt matrecept ( fritt översatt från ett engelskt recept som jag kom över Smile )

Ingredienser:
Entrecôte eller lövbiff
Soya 1/4 dl
Sesam olja 2-3 matskedar
Kiwi 1st
Socker 2-3 matskedar
Svartpeppar
Lök 1st
Vitlök 3 klyftor
Purjolök
Matlagningsvin gärna ris vin ( om det går att få tag på )
Vinäger

Frys köttet först ( det gör det lättare att skära tunna skivor )
Tina upp det ngt i micro så att det inte är för hårt.
Skär sedan tunna skivor, så tunna som möjligt.

Lägg köttskivorna i en skål och strö över socker blanda runt och låt stå i ca 20min

undertiden så kan man blanda marinaden....

Mixa en lök och en kiwi tills det är rinnande

Blanda soya 1/4 dl, socker 2-3 matskedar, svartpeppar, sesamolja 2-3 matskedar, matlagningsvin 2 matskedar och lite

vinäger. Smaka av så att det inte blir för salt. Om det är för salt så ha i lite extra socker.

Hacka vitlök, purjolök och blanda ner med köttet.
Häll över båda såserna och marinera över natten.

----------------------------------

Låt köttet rinna av något innan det ska stekas på hög värme ( gärna på en bords grill )

Rulla in köttet i salladsblad tillsammans med Sambal Oelek och balsamvinäger på din tallrik,
stoppa i munnen och njut Smile

Servera tillsammans med ris om du vill ha det lite matigare...




Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Bulgogi recept

Uppdaterat med en bild på bulgogi variant.

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N