Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bulgogi ett koreanskt matrecept

Bulgogi ett koreanskt matrecept ( fritt översatt från ett engelskt recept som jag kom över Smile )

Ingredienser:
Entrecôte eller lövbiff
Soya 1/4 dl
Sesam olja 2-3 matskedar
Kiwi 1st
Socker 2-3 matskedar
Svartpeppar
Lök 1st
Vitlök 3 klyftor
Purjolök
Matlagningsvin gärna ris vin ( om det går att få tag på )
Vinäger

Frys köttet först ( det gör det lättare att skära tunna skivor )
Tina upp det ngt i micro så att det inte är för hårt.
Skär sedan tunna skivor, så tunna som möjligt.

Lägg köttskivorna i en skål och strö över socker blanda runt och låt stå i ca 20min

undertiden så kan man blanda marinaden....

Mixa en lök och en kiwi tills det är rinnande

Blanda soya 1/4 dl, socker 2-3 matskedar, svartpeppar, sesamolja 2-3 matskedar, matlagningsvin 2 matskedar och lite

vinäger. Smaka av så att det inte blir för salt. Om det är för salt så ha i lite extra socker.

Hacka vitlök, purjolök och blanda ner med köttet.
Häll över båda såserna och marinera över natten.

----------------------------------

Låt köttet rinna av något innan det ska stekas på hög värme ( gärna på en bords grill )

Rulla in köttet i salladsblad tillsammans med Sambal Oelek och balsamvinäger på din tallrik,
stoppa i munnen och njut Smile

Servera tillsammans med ris om du vill ha det lite matigare...




Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Bulgogi ett koreanskt matrecept | Recept | Utländska rätter | Recept på Koreansk mat

Bulgogi recept

Uppdaterat med en bild på bulgogi variant.

Webmaster Jim Admin

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N