Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Frukostfrallor

50 gram jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl lantvetemjöl

Finfördela jästen. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen är löst.

Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Prova dig fram med mjölet. Låt jäsa i ca 35 min. Ta upp degen på bakbordet och forma till ca 12 st runda bullar. Gör gärna skåror i varje bulle med en vass kniv och låt dem jäsa 25 min. under en handduk.

Nu kan du ställa in bullarna i frysen på en bricka. När dom är frysta kan du lägga dom i påsar och sen plocka fram efter som.

Fryst bröd gräddas i 250 grader i ca 10-12 minuter. Man kan oxå grädda dom direkt efter jäsningen 8-9 min i 250 grader.

Dom här frallorna kan du ha ogräddade i frysen och sen plocka fram och få nygräddade frallor till frukosten.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N