Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Slånbärssirap 2 recept

Slånbärssirap 1 sats (Recept 1)

Hur stor sats du vill göra bestämmer du själv. Räkna med att det går åt lika mycket rödvin som bär i dl räknat, vilket ger drygt lika mycket färdig sirap.
frostnupna slånbär
enkelt rödvin
farinsocker
Lägg bären i en glasburk med tättslutande lock, häll på så mycket rödvin att det gott och väl täcker. Låt stå i rumstemperatur någon vecka, skaka om lätt då och då. Sila ifrån vätskan, mät upp den och häll den i en kastrull. Tillsätt lika mycket farinsocker som den uppmätta vätskan och låt det smälta under svag uppvärmning. Fyll på flaska. Sirapen vinner på att lagras några månader. Den står sig i åratal. En smakupplevelse på vuxenglassen, pannkakan och i drinkar. Sirapen sägs vara stärkande och påskynda tillfrisknandet efter sjukdom om man tar ett litet glas om kvällen. Den som sällan är sjuk kommer nog att unna sig ett glas ändå, förföriskt god som den är.

Slånbärssirap 4 portioner  (Recept 2)

2 dl färska eller tinade frysta frostbitna slånbär
2 dl ljus sirap
1 dl vatten
Till servering:
vaniljglass, jordgubbsglass eller hallonglass
Rensa slånbären och skölj dem. Lägg ner dem i en kastrull. Häll på sirap och vatten. Låt koka upp långsamt och sjud utan lock i cirka 20 minuter eller tills blandningen återfått sirapskonsistens. Sila bort bären och servera såsen till vaniljglass, jordgubbsglass eller hallonglass.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N