Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Slånbärssaft 2 recept

Slånbärssaft RECEPT 1

Slånbärssaft Vi 1 sats
2 liter frostnupna slånbär
5 dl vatten
3-4 dl strösocker
Koka vatten och bär några minuter eller tills skalen börjar spricka. Ställ grytan svalt några timmar, helst över natten. Sila bort bären. Koka upp bärsaft och socker, börja med den mindre mängden och smaka av. Skumma av om det behövs och fyll på flaskor. Förvara svalt.
Slånbärssaft 1 sats
2 liter frostbitna slånbär
5 dl vatten
7 dl socker/liter saft
1 krm natriumbensoat/liter saft
Rensa. skölj bären och lägg dem i en bunke. Koka upp vattnet och häll över. Täck bunken och låt stå till nästa dag. Häll av saften, koka upp den och häll den över bären. Upprepa proceduren tre gånger med ett dygns mellanrum. Sila och mät saften, häll i kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Rör ut natriumbensoat i lite av saften. Rör ner blandningen i kastrullen. Häll upp saften på varma flaskor och tillslut.

Slånbärssaft RECEPT 2

Slånbärssaft Monikas 1 sats
Lite pyssel är det med den här saften, men ack vilken saft det blir, finns det godare? Saft med typisk vuxensmak, säger en av mina bekanta.
2 liter frostnupna slånbär
5 dl vatten
6 dl socker/liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft
De rensade och sköljda bären läggs i en bunke. Koka upp vattnet och häll över bären. Täck bunken, låt stå 1 dygn. Häll av saften i en gryta, koka upp den och häll den över bären igen. Täck bunken, låt stå 1 dygn. Upprepa proceduren ytterligare två gånger. Se till att saften täcker bären hela tiden, annars tillsätts mer kokande vatten. Sila av saften, mät den och häll den i en gryta, koka upp. Tillsätt sockret och koka upp på nytt. Tillsätt natriumbensoat och häll upp saften på varma flaskor. Förslut.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N