Apelsinglass i apelsin
I helgen gjorde jag och Jamie apelsinglass i apelsin.
Det va riktigt gott!
Vi gröpte ur apelsiner och la fruktköttet i en mixer och körde lite snabbt för att få apelsinjuice till smaksättning av glassen. Sedan tog Grundrecept för Glass vi här från sajten (se receptet nedan) och blandade försiktigt i apelsinjuicen. Apelsinglassen fick sedan stå i frysen över natten!
Grundrecept för Glass
4 äggulor 50 g socker (inga problem att ta mindre om man vill) 7 1/2 dl vispgrädde Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden styv och vänd ner den i äggblandningen. Vänd till sist ner det du vill smaksätta glassen med tex. frukt, nötter, choklad eller sylt. Ställ in i frysen över natten. Man ska inte röra om under infrysningen!
![](https://www.receptbankenskokbok.se/cms/bilder/temp/25/3885/495_apelsinglass-i-apelsin.jpg) Apelsinglass i apelsin ![](https://www.receptbankenskokbok.se/cms/bilder/temp/25/3885/495_apelsinglass-i-apelsinen.jpg) Apelsinglass i apelsinen
|