Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lakritskola

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl Ljus sirap
  • 25 g smör
  • 3 msk kakao
  • 3 dl socker
  • 3 tsk lakritspulver

Blanda allt utom kakao och lakritspulver i en stor, tjockbottnad gryta och koka upp.
Tillsätt kakaon när sockerblandningen blivit jämn.
Sätt en mattermometer i mitten utan att nudda botten och rör försiktigt om.
Koka på medelvärme tills temperaturen når 125 grader eller klarar ett kulprov.
Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt med en visp.
Häll i form klädd med bakplåtspapper och låt svalna.
Klipp eller skär i lagom stora bitar (smörj saxen eller kniven med lite rapsolja så går det smidigare).
Strö eventuellt över lite flingsalt som dekoration.


Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N