|
Vakum pump... | Recept | Övrigt | Köksredskap ="webmaster jim" Då får inte du vara sämre! ![]() /Gunilla Visa artikel
Det påminner mej om att jag fick en sådan i födelsedagspresent, kanske ska korka upp en flaska o prova :-)
Nu dricker dom vin på TV oxo :-) Visa artikel Re: Tack!!!="Mia" Vacumpump för vinflaskor är en helt underbar uppfinning!!! ![]() Har haft min i flera år och är superdupernöjd. Nu kan jag korka upp en flaska Chianti mitt i veckan för att avnjuta detta glas till spagetti bolognaise. Vad jag menar är: i och med vacumpumpen kan jag med gott samvete njuta av vinet när jag vill utan att bry mig för att en hel flaska skall gå till spillo. Flaskan kan dessutom pumpas mer än en gång!!! hmm nu blev jag ju så sugen på vin..... hm... /Gunilla Visa artikel
Den här frågan och svaret fanns på systembolagets hemsida.
Spara öppnat vin Finns det något knep för att hålla vinet drickbart i en öppnad flaska? Svar: Ett bra sätt är att genast fylla en mindre butelj ända upp, Skruva på en kapsyl och ställa i kylskåpet. Där står sig vinet bortåt en vecka utan att bli dåligt. Det säljs vacuumpumpar som sägs bevara vinet, men denna metod verkar ta bort en del av vinets arom. Då är det bättre att korka igen flaskan och förvara den i kylen - så kan vinet sparas i några dagar utan att försämras märkbart. Riktigt avancerade använder kvävgas, som lägger sig som ett lock över vinet i flaskan. Då håller sig innehållet utan problem i över en vecka. För mousserande viner finns så kallade "stoppers" som håller kvar trycket och bubblorna i flaskan. Med hjälp av en stopper håller sig vinet fräscht i flera dagar. Visa artikel Re:vakuumpumpHihi jag har men hinner aldrig använda den. Mitt vin har tendens att dunsta innan jag tagit upp pumpen ur lådan. :vine:Visa artikel
Jag tror att det fungerar bra, fast man kan ju inte lagra vinet ngn längre tid, en vecka skulle jag tippa på...
Visa artikel |