Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Solrosskott och solrosgroddar

Solrosgroddar - späda skott från solrosfrön är milda i smaken, krispiga och goda att använda i sallader eller på smörgåsar.

Använd dom råa, wooka, fräs hastigt, eller använd i soppor och grytor.

Man använder hela skotten.

Solrosskott finns bland grönsaker och sallader i affären, men det är roligare att grodda/spira, själv.

Så här groddar du solrosfrön

  • Lägg hela solrosfrön i en skål med vatten.
  • Skölj sedan fröna under rinnande vatten.
  • Lägg tillbaka fröna i glasburken med vatten och låt stå över natten.
  • Häll sedan av vattnet och grodda i burken utan vatten. (Det kan ta ett par dagar) Skölj då och då med vatten för att hålla fröna fuktiga.
  • När du kan ana groddarna fyller du en bricka med ca 2 cm odlingsjord och sprider ut fröna där på.
    Tryck ned dem en aning men täck inte med jord och vattna.
    Lägg vått hushållspapper och plast ovanpå för att förhindra uttorkning.
  • När papperet lyfter är det dags att ta bort papper och plast.
  • Låt stå ljust och spira tills de blir lagom höga (ca 5-10 cm).


Håller i kylen i upp till en vecka.

Man kan ta skalade har jag hört, praktiskt för då sitter inte skalet kvar på bladen.

solros


Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N