Friterad Banan
Fyra portioner friterad banan Ingredienser: 4 bananer
Neutral olja till fritering:
Frityrsmet:: 2 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 1/2 dl vatten
Tillbehör:: Vaniljglass eller lättvispad grädde:
Gör så här:
- Hetta upp oljan till 175° - Blanda mjöl och bakpulver i en skål. - Tillsätt vattnet och vispa samman till en jämn smet. - Halvera bananerna och lägg ner dem i frityrsmeten tills dom har fått fin färg. - Fritera i omgångar.
Servera genast med vaniljglass eller grädde.
Ett bra alternativ till sirap att ringla över de friterade bananerna är ingerfärssås.
Ingefärssås:: Så här gör du ingerfärssås till friterade bananer: - Riv ingefäran mycket fint och tillsätt i rörsockersirapen. 1/2 dl cane syrup (rörsockersirap) 1/2–1 tsk finriven färsk ingefära
![](https://www.receptbankenskokbok.se/cms/bilder/temp/25/3817/495_fritera-bananer_1425393869.jpg) Frityrolja, frityrsmet och banan ![](https://www.receptbankenskokbok.se/cms/bilder/temp/25/3817/495_friterad-banan.jpg) Friterad Banan
|