Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Innertemperatur för kött, fisk, vilt

Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt

Blodigt (rare)
55˚C Nöt, lamm

Medium (medium rare)
58-60˚C Nöt, kalv, lamm

Medium–välstekt (medium)
60–65˚C Nöt, kalv, lamm

Välstekt (well-done)
70˚C Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm


Innertemperatur nötkött
Biff
55-70˚C

Entrecôte
55-70˚C

Fransyska
70-75˚C

Högrev
80˚C

Nötbog
70-80˚C

Nötbringa
85-90˚C

Nötytterfilé
55-70˚C

Oxfilé
55-70˚C

Rostas
55-70˚C

Ungnötslever
60-70˚C

Ytterlår
80-85˚C

Märgpipa
80˚C

Nötfärs
70˚C

Rostbiff
58-70˚C

Ryggbiff
55-70˚C

Innertemperatur lamm
Lammentrecôte
58-70˚C

Lammfilé
58-70˚C

Lammfärs
70˚C

Lammkotlett
58-70˚C

Lammracks
58-70˚C

Lammstek
60-70˚C

Lammytterfilé
58-70˚C

Lammrostbiff
58-70˚C

Innertemperatur kalv
Entrecôte
60-70˚C

Kalvfilé
60-70˚C

Kalvfärs
70˚C

Kalvstek
65˚C

Kalvytterfilé
60-70˚C

Innertemperatur fläsk
Benfri kotlett
70˚C

Benfri kotlettrad
70˚C

Flintastek
70˚C

Fläskbog
70˚C

Fläskfilé
70˚C

Fläskfärs
70˚C

Fläskkarré
80-85˚C

Fläskytterfilé
70˚C

Grillspjut
70˚C

Julskinka
72˚C

Kotlett
70˚C

Kotlettrad
72˚C

Skinka
70˚C

Skinkstek
70˚C

Sidfläsk
80˚C

Köttfärslimpa
70˚C
blandfärs)

Innertemperatur vilt och ren
Renstek
58-70˚C

Hjortfile
58-70˚C

Hjortstek
65-70˚C

Rådjurssadel
60-65˚C

Rådjursstek
60-70˚C

Vildsvin
72˚C

Vildsvinsstek
72˚C

Älgfilé, kalv
65˚C

Älgkött kalv, biff
60-70˚C

Älgfilé
58-70˚C

Älgstek, fransyska
70-75˚C

Älgkött kalv, entrecôte
60-70˚C

Älgkött, biff
58-70˚C

Älgkött, entrecôte
58-70˚C

Innertemperatur kyckling och kalkon

Hel kyckling
82˚C
(intill benet)

Kycklingfilé
72˚C

Kycklingklubba
82˚C
(intill benet)

Kycklinglår
82˚C
(intill benet)

Kycklinglårfilé
72˚C

Kycklingspett med lårfilébitar
72˚C

Kycklingvingar
82˚C

Kalkon
72˚C
(intill benet)

Kalkonbröst
72˚C

Kalkonfilé
72˚C

Innertemperatur fisk
Hel fisk
56˚C
längs ryggbenet på fiskens tjockaste del

Lax
56˚C

Tonfisk albacore
32˚C

Torsk
56˚C

Torskrygg
56˚C

Hälleflundra
56˚C



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N