Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kålpudding

4 pers

1 vitkålshuvud på ca 1 kg
salt

Fyllning:
300 g blandfärs
1 stor gul lök
2 kokta potatisar
4 dl mjölk
salt och peppar
2 msk skorpbröd
smör

Gör så här:

Skär bort stocken i mitten på kålen och skär i mindre bitar. Förväll kålen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Hacka löken fint och mosa potatisen. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen utom skorpmjöl och smör.
Smaka av med salt och peppar.
Varva kål och köttfärs i en eldfast form, avsluta med kål överst. Strö över skorpmjölet och klicka över smör.
Grädda i ugnen i 200g ca 1 timme eller tills kålen känns mjuk.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N