Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaka

Chokladkaka

4 st ägg
2 dl mörk sirap
1 dl florsocker
1 dl kallt starkt kaffe
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver



1. Sätt ugnen på 175°. Separera äggulorna från vitorna. Spara både gulor och vitor.

2. Vispa äggulorna och sirapen. Blanda i kaffet, kakaon, vetemjölet och bakpulvret. Blanda väl.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt hälften av Florsockret och fortsätt vispa ytterligare 1-2 minuter.

4. Blanda ner den uppvispade äggvitan i äggulesmeten.

5. Häll smeten i en rymlig form på cirka 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt kakan svalna.

6. Garnera genom att pudra över resten av Florsockret.



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N