Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Julskinka, kokt

Julskinka 10 personer

Kokt:

Köp 2-2,5 kilo skinka som Du lägger i en stor kastrull.
Häll på vatten så att det täcker skinkan.
Lägg i 2 st lagerblad och 8-10 st kryddnejlikor.
Sätt i en stektermometer och koka under lock på svag värme tills temperaturen nått 65 grader på termometern.

Det tar ungefär 40 minuter/kilo.

Tag av kastrullen från plattan och låt skinkan ligga kvar i kastrullen i ca 20 minuter.
Lyft upp skinkan och låt svalna snabbt.

OBS! Spar spadet om Du vill ha dopp i gryta.

Blanda nu ihop 3 dl ströbröd med lite vattten så att de sväller (då blir inte ströbrödet bränt när Du griljerar den).

Rör nu ihop 2 msk senap med 1 äggula och 1 msk socker.
Skär bort svålen på skinkan och lägg den på ett ungsäkert fat.
Bred nu på senapsblandningen och ströbrödet över skinkan.

Griljera skinkan i 200 grader tills skinkan fått en gyllengul färg och är knaprig på ytan.

Ställ skinkan svalt.



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N