Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mormors recept på risgrynsgröt i ugn

Mormors recept på risgrynsgröt i ugn

Tar 5 timmar men gröten blir perfekt!

Ingredieser
Grötris= rundkornigt, skolj och blöttlägg riset i ca 60 min. två-tre kanel stavar hela
två bitter mandlar
en msk honung
ett par flingor havssalt
en knivsudd muskot
äkta vaniljstänger i en burk med vodka, jag tar knappt en halv tesked och slår på...
sen en jäkla massa kärlek, och en dos tur, in i ugnen på ca 120-150 grader, rör om va 1 timma. efter 4 timmar smakar man av och kryddar på

Vaniljstängerna har stått i en burk nu i 9 månader med vodka, jag snittar dem på längden och skrapar en eller två, men sen har jag världens bästa vaniljextrakt... och jag köper nya då & då och lägger i och givetvis får man fylla på med vodka för den dunstar över tid...

ETT tips gör likadant med finfin saffran, då löser smakerna ut sig 20-30 ggr mer än vanligt. Jag köper min saffran hos kinesen i söderhallarna - han har toppen fin saffran!


P.s jag glömde en sak: Mjölk röd mjölk och det går åt en hel del man får spä på vart efter riset sväller och rör om va 30 min för bästa resultat...mängden ris & mjölk är relativ men 3 dl mjölk per 1 dl ris när man kör långkok är ett riktmärke...



gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N