Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kirskålsfrittata

Kirskålsfrittata 
 
Ingredienser:
4 st ägg 
1 dl mjölk 
salt o grovmalen svartpeppar 
2 msk smör 
1 st Gul lök, hackad 
1 st vitlöksklyfta, hackad 
1 liter kirskålsblad, löst packat 
1 dl god lagrad ost, riven (gärna Västerbottenost) 
0,5 dl olivolja 
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och rensa bort stjälkarna på kirskålen. Låt rinna av. Skala och hacka gul lök och vitlök.
2. Vispa ihop ägg, mjölk salt o peppar. Hetta upp en stekpanna med matfett i. Fräs löken någon minut utan att ta färg. Tillsätt kirskålen och fräs till den mjuknat. Rör om emellanåt.
3. Smörj en ugnsfast liten form.
4. Lägg över lök och kirskål i formens botten.
5. Häll i äggblandningen. Strö över den rivna osten. Grädda ca 25 minuter tills smeten har stelnat och fått fin färg. Ringla över lite olivolja vid servering


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N