Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

Beräknat för 2 – 3 burkar

Ingredienser:
500 g rabarber, 1 Vaniljstång
5 dl socker ½ dl vatten
2 tsk rosépeppar

Gör så här:
1. Tvätta och skär rabarberna i små bitar.
2. Lägg dem i en kastrull.
3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen.
4. Lägg även i vaniljstången.
5. Tillsätt vatten och socker och rör om.
6. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten.
7. Koka sedan massan långsamt i c:a en timme.
8. Skumma vid behov.
9. Gör marmeladprov.
10. Plocka upp vaniljstången.
11. Stöt rosépeppar i mortel och tillsätt denna.
12. Häll upp i varma steriliserade burkar och förslut genast.
13. Låt svalna.
14. Ställ kallt.


Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N