Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ingredienser:
1½ dl risgryn
½ tsk salt
3 dl vatten
7 dl mjölk
6-7 ganska stora morötter
½ dl ströbröd
1 dl grädde (valfri fetthalt, t o m mjölk går bra)
ca 1 tsk salt
½ tsk riven muskot
2 st ägg
1 msk margarin (kan uteslutas)
Gör så här:
Koka risgrynen i det saltade vattnet ca 10 minuter.
Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda till gröt, ca 40 minuter.
Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten, kör dem sedan i mixer eller matberedare till en slät massa. Låt ströbrödet svälla i grädde och blanda i kryddor och ägg.
Var försiktig med saltet, det blir lätt för mycket.
Blanda gröten, morotspúren och ströbrödsblandningen.
Häll i smord form, klicka eventuellt på margarinet och strö på lite ströbröd.
Grädda i 175 grader i en timma.