Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Leverlåda

Leverlåda



I Finland använder man ordet låda,men i princip är det detsamma som paté. Jag har en fransk kokbok där det står att man kan berika patén med ris. ergo, paté och låda är samma sak.

Beredningstid: 30 min.
Tillagningstid: 20 min + 1½ - 2 tim.
Ugnstemperatur: 175° C Kan frysas

Ingredienser:
2 dl ris
4 dl vatten
1,2 l mjölk
300 g mald svin- eller nötlever
2 medelstora lökar
1-2 dl russin
4 msk sirap
1 tsk vitpeppar
1 tsk mejram
3 tl salt
1 ägg
50 g smör

Gör så här:
1. Lägg riset i kokande mjölk-vattenblandning och koka till en lös gröt.
2. Skala ner lever, lök, russin, kryddor och ägg i den avsvalnande gröten. Blandningen får vara ganska lös.
4. Häll blandningen i en smord ugnsform och klicka litet smör över. Grädda lådan vackert brun i medelvarm ugn.
Servera med skirat smör och rårörda lingon.

Tips.
Istället för ris kan du använda hela korngryn, som blötlagts över en natt.



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N