Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED PASSIONSFRUKT

8 bitar

300 gr Mandelmassa
2 st Ägg
2 msk Kakao

Fyllning:
3 dl Vispgrädde
200 gr Vit choklad
2 st Äggulor
2 msk Citruslikör t ex cointreau

Garnering:
2-3 st Passionsfrukter


Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys in i minst 3 timmar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före servering.



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N