Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Körsbärspaj

Körsbärspaj

10 bitar

Ingredienser

Pajdeg
5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
200 g smör
0,5 dl vatten

Fyllning
1 burk körsbär, 680 g
2,5 dl strösocker
4 msk maizena majsstärkelse
1 krm bittermandelolja
2 tsk pressad citron
30 g smör


Tillagning
1. Finfördela smöret i mjölet och sockret till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop en deg.
2. Tryck ut degen ca 2/3 av degen i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Ställ kallt. Kavla mellan plastfolie ut resten av degen till ett lock. Lägg det kallt.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll lagen från körsbären, ca 3 dl, i en kastrull. Tillsätt socker och majsstärkelse. Låt koka ihop till en klar och tjock kräm under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt bittermandel, citronsaft, smör och körsbären. Låt svalna.
5. Gör hål i pajdegslocket med en äppelurkärnare. Spara de små rundlarna till dekoration.
6. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på locket och jämna till vid kanten. Lägg på de små rundlarna.
7. Grädda på nedersta falsen i ugnen 10 min, sänk temperaturen till 175° och grädda ytterligare 40 min. Flytta upp pajen de sista 5 minuterna om den verkar alltför blek.
8. Servera pajen ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass.




Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N