|
chilimarmelad | Recept | Övriga recept | Marmelad, sylt, gele, sirap, syltat och inlagt Philippes chilimarmeladPhilippes chilimarmelad Stark Marmelad!Ingredienser 1 kg rabarber 1 kg jordgubbar 1 dl vatten 1 st vaniljstång 2 st chilipeppar (spansk peppar) 12 dl socker 1 påse fruktpektin Gör så här Skär rabarberstjälkar i 2-3 cm långa bitar och dela de stora jordgubbarna. Koka upp frukt, vaniljstång (delad och urskrapad) och vatten, låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt hackad chilipeppar i slutet av koktiden Blanda fruktpektin med 1/2 dl socker. Rör ned blandningen (genom en sil för att undvika klumpar). Koka i 1 minut. Tillsätt resten av sockret och låt koka ytterligare 3-5 minuter tills sockret löst sig. Häll upp i rena burkar. Visa artikel |