Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarbermjöd

Rabarbermjöd

En ljuvlig läskedryck som får en rosa nyans av rabarbern. Kräver planering, om man vill servera den till ett särskilt tillfälle. Rabarbern har
sin säsong på försommaren så ta tillfället i akt.

1. Skölj rabarbern, skär den i bitar som läggs i en stor skål eller
kastrull.
2. Häll socker på rabarbern. Koka upp vattnet och häll det
över rabarbern. Låt vattnet svalna tills det är ljummet.
3. Tag lite av det avsvalnade vattnet i en kopp och lös upp
jästen i det. Blanda skvätten med de andra ingredienserna.
4. Låt mjödet jäsa i rumstemperatur till följande dag.
5. Sila mjödet och tappa det på . askor. Lägg några russin i
varje flaska. Ställ svalt. Mjödet är färdigt att dricka då russinen
flutit upp till ytan, efter ca 3 dygn.




gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N