Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

God Bambi-filé med smarrig sås, till två pers

[b]Filén:[/b]
1 rådjursfilé
Flytande margarin till stekning
två tomater
en gul lök
en buljongtärning

[b]Gör såhär:[/b]
hacka lök grovt
klyfta tomater
smält smör och buljongtärning i gjutjärnsgryta
lägg filén i grytan samtidigt med lök o tomat
stek filén runt om så den får en fin yta, någon minut per sida

Tag filén ur grytan och linda in den i aluminiefolie, låt den ligga där och "gona" till sig, medans du gör såsen.

[b]Sås:[/b]
Steksky från filén
1 förp matlagningsgrädde
Rött vin
Svart- eller rödvinbärsgelé
Maizenaredning

[b]Gör såhär:[/b]
Sila bort lök och tomat, använd stekspadet som grund till såsen.
Häll i en skvätt rödtjut, en msk gelé och matlagningsgrädden, koka upp så gelén smälter. Toppa med Maizena redningen till önskad konsistens.

När såsen är klar är det dags att skära upp sadeln och avnjuta det hela tillsammans med kokt potatis, eller varför inte göra Hasselbacks potatis?
[/b]



daniella
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N