Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Saffran beignet med russinkompott

Saffran beignet med russinkompott (små munkar)

250 g mjölk
75 g smör
50 g jäst
1 g saffran
600 g vetemjöl
2 msk socker
(2 msk sötmandel, hackad)
125 g äggula
8 g salt
olja till fritering
150 g russin
1,5 dl glögg/vin

Värm mjölken till 37 C, blanda med saffran och jäst. Blanda sedan med övriga ingredienser utom olja till friteringen. Låt degen jäsa i 30 min. Dela upp i små bollar. Hetta upp oljan och fritera bollarna frasiga och har fått färg. Låt dem rinna av, sockra och bjud dem varma med eller fyllda med kompott.



gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N