Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Slånbärslikör 3 recept

Slånbärslikör 7 dl (Recept 1)
Det finns flera sätt att göra slånbärslikör. Det här receptet utnyttjar både bärsaften och brännvinet fullt ut, inget går till spillo. Brännvin är ju som bekant inte helt gratis. Likören blir sanslöst god, räkna med en strykande åtgång!
1 liter frostnupna slånbär
5 dl vodka eller brännvin 
10-12,5 dl socker
Lägg bären i en glasburk, häll på spriten, den skall täcka bären helt. Sätt på lock, låt stå 2 månader. Sila av spriten, mät den och häll den på flaska, ställ undan. Lägg tillbaka bären i glasburken och tillsätt socker, 2-2 1/2 dl/dl uppmätt sprit. Sätt på lock, skaka burken då och då. När bären skrumpnat helt silas sockerlösningen och blandas med spriten. Lagra likören minst ett par månader, helst längre, innan den avnjutes.


Slånbärslikör (Recept 2)

0,5 liter slånbär
0,75 liter sprit
3 dl strösocker
3 dl druvsocker

Slånbären kan gärna plockas så sent på hösten att de blivit frostnupna,
vilket anses frigöra mer smakämnen,
annars kan man själv frysa dem.
Torkade slånbär får en mycket kraftig smak.
Slånbärslikör är en klassisk delikatesslikör.
Den får en utsökt naturlig rubinröd färg och har en säregen,fyllig arom som får den mest kräsne att
lovprisa slånbärslikören.


Slånbärslikör Vi 1 sats (RECEPT 3)
Har du inte slånbär går tranbär, rönnbär eller havtorn lika bra. De spritindränkta bären som blir över kan, efter ha blandats med mer socker, användas till glass eller ätas med grädde. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
5 dl frostnupna slånbär, tranbär, rönnbär eller havtorn
37 cl renat eller vodka
3-4 dl florsocker
Fyll en vidhalsad flaska med bär och socker, börja gärna med den mindre mängden. Fyll på med sprit så att vätskan står över bär och socker. Efter några månader silas spriten av och hälls på flaska.


Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N