Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sockerfri LowCarb Torta della nonna

[u:41c8a7c77f]Sockerfri LowCarb Torta della nonna[/u:41c8a7c77f]

Mandlar - 225 g finmalda
Smör - 100 g rumstempererat
Sötningsmedel - 2 dl
Ägg, - 4 medelstora
Philadelphiaost - 200g
Bittermandel - en liten
Skal från en citron
Skal från en apelsin
Sojamjöl - 0,5 dl

Torta Della Nonna är ett klassisk italiensk recept och namnet betyder ungefär ”mormors kaka”. Den här varianten innehåller minimalt med kolhydrater – 4,9g kolhydrater per portion ( 1/8 tårtbit), och hela kaksmeten innehåller sammanlagt 39,5g kolhydrater. (Små variationer kan såklart förekomma eftersom olika märken av råvaror kan variera i innehåll av kolhydrater)

Ställ ugnen på 160-175 grader. Om du är osäker på din ugns precision så dra hellre ner den till 150 och låt kakan vara inne i 5-10 minuter längre. Eftersom receptet innehåller sötningsmedel är det mycket viktigt att temperaturen inte överstiger 175 grader. Då bryts sötningsmedlet ner, och du får en totalt osötad kaka.

Smöra botten och sidorna i en form med löstagbar botten.

- Kör mandlarna (inte bittermandeln) i en matberedare till de är finhackade på gränsen till mandelmjöl. Ta ut en liten näve (ca 25g), häll i den smörade formen, och skaka runt det så att det lägger sig över hela bottnen och sidorna.
- Häll ihop sötningsmedlet med det resterande ”mandelmjölet” från mixern och rör om med en gaffel. Mandelmjölet har en tendens att klumpa ihop sig då man maler det, och de klumparna måste mosas sönder innan man tillsätter vätska.
- Ta fram en äggvisp och vispa ner smöret i någon minut så det bildas en jämn smet. Tillsätt eventuellt någon tesked vatten om smeten inte slutar vara grynigt.
- Vispa i äggen ett i taget så det inte blir klumpar.
- Tillsätt Philadelphiaosten och kör till en jämn smet
- Riv ner bittermandeln och citrusskalen och rör ut dem med gaffeln
- Kör slutligen ner mjölet och vispa hårt med äggvispen .

Häll i allting i mitten av den smörade och ”bröade” formen och bred ut det mot sidorna. Skaka formen för att få smeten att lägga sig platt. Den kommer att resa sig till den dubbla höjden i ugnen så ta inte en för liten form.
Grädda i ugnen i 25-30 minuter tills kakan börjar få en gyllenbrun topp. Stick i mitten av den och kontrollera att den inte fortfarande är rinnande.

Och kom ihåg att inte ha ugnen på mer än 175 grader så att inte sötningsmedlet bryts ner. Jag har inte testat en totalt osötad Torta Della Nonna någon gång, men jag misstänker att det smakar ungefär som äggröra med apelsinsmak… :shock: 

 
 
 

  Sockerfri LowCarb Torta della nonna | Recept | Viktväktar och andra smala recept | Low carb mat

jag ska me testa som sagt verkar smaskens

oldwolfieDetta lät gott, måste testas :-)

Webmaster Jim Admin

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N