Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Capellini con polpette di carne all’Americana



Capellini med köttbullar och tomatsås

4 portioner
Tid: 20 minuter + 30 minuter i kylskåp

Ingredienser:
400 g Barilla Capellini
400 g Barilla Basilicosås eller Christians tomatsås (se recept nedan)
1 dl vatten

Köttbullar/Polpette di carne:
500 g nötfärs
1 msk hackad persilja
½ klyfta vitlök, pressad
1 ägg
1,5 dl mjölk
100 g inkråm från vitt bröd
1 krm salt
2 krm peppar
½ dl olivolja till stekning

Christians tomatsås:
2 morötter
250 g rotselleri
2 gula lökar
2 dl olivolja
1600 g hela skalade burktomater
300 g tomatpuré
1,5 l vatten
1 msk salt

Gör så här:

Köttbullar:
Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter. Rulla köttbullarna. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.

Christians tomatsås:
Skala och skär morötter, rotselleri och lökar i grova bitar. Värm olivoljan i en stor kastrull, och bryn de skurna grönsakerna tills de är gyllenbruna. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten och salt. Låt såsen koka ner till hälften. Mixa med stavmixer. Smaka av och salta vid behov.

Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda ihop och servera!




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)