Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bucatini Amatriciana -Bucatini med pancetta och körsbärstoma



4 portioner
Tid: 25 minuter

Ingredienser:
400 g Barilla Bucatini
½ gul lök, finhackad
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta, skivad
300 g pancetta, tunt skivad alt skivat stekfläsk
1 krm peperoncini, torkad och smulad
1,5 msk tomatpuré
400 g körsbärstomater på burk
1 krm salt
75 g pecorino
1 dl vatten från pastakoket

Gör så här:
Värm oljan i stekpannan. Stek pancettan tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan. Lägg i lök, vitlök och peperoncini. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i fem-tio minuter. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart. Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N