Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi



4 portioner
Tid: 25 minuter

Ingredienser:
400 g Barilla Pennette Rigate Integrale
200 g grön sparris (burk går bra)
200 g vit sparris (burk går bra)
1 msk olivolja
150 g pancetta, skuren i 1x3 cm stora bitar
25 g smör
½ gul lök, hackad
250 g ricotta
½ dl vatten
1 krm salt
Till garnering:
Parmesan
Knoppar från 1 knippe sparris (gärna både grön och vit)

Gör så här:
Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter. Lägg åt sidan. Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper. Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen. Stek de kokta
sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N