|
|
Tom yum kung / Räksoppa med citrongräs
4 portioner
20 st tigerräkor
4 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 msk chili paste i olja
3 st red onions chalott
2 stånd citrongräs
2 skivor galanga
20 st små svampar
6 st limeblad
2-3 st chili
5 st koriander
2 msk fisksås
3 msk lime juice
1 st tomat
______
Skölj räkorna och skala dem.
Häll vatten och kokosmjölk i en gryta.
Banka litet på citrongräset och skär det i bitar.
Lägg citrongräset i grytan tillsammans med galanga, red onions chalott och limeblad.
Koka 3 minuter.
Lägg i räkor och svamp och koka tills räkorna blir orangerosa.
Tillsätt chili paste i olja, chili, fisksås, lime juice och tomat skuren i bitar.
Strö över koriander.
Lägg på ett lock och ta bort från spisen.
Servera med jasminris.
|
|