Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Pestofylld fisk

Pestofylld fisk


4 portioner
Tid: 35 minuter

Ingredienser:
- 500 g färsk hel fjällad fisk, t ex havsaborre eller odlad röding
(tänk på att den bör vara lagom stor för en stor stekpanna)

Citronolja:
- 2 dl olivolja
- en halv citron

Pestofyllning:
- 1 msk olivolja
- 2 msk Pesto alla Genovese
- 1 vitlöksklyfta

Garnering:
- 200 g pancetta eller bacon

Gör så här:
Citronolja:

Häll 2 dl olivolja och saften från en halv citron i en bunke, mixa med
mixerstav. Ställ lite åt sidan för serveringen.

Pestofyllning:
Finhacka vitlöksklyftan. Blanda ihop olivolja, pesto och vitlöken.

Fisken:
Snitta fiskens båda sidor med ett flertal diagonala snitt, vilket förkortar
tillagningstiden.
Öppna buken med ett litet snitt och rensa, blir snittet för stort är det svårt
att få fyllningen att stanna kvar, några centimeter räcker. Fyll fisken med
pestofyllningen. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare. Värm
citronoljan i en stekpanna och helstek fisken. Tiden beror på fiskens
storlek, men det bör ta 10-20 minuter. Har du ingen stekpanna stor nog
kan du, efter att fisken har fått yta i stekpannan, färdigsteka fisken i
ugnen på 180 grader.

Garnityr:
Knaperstek pancetta/bacon. Lägg upp fisken och lägg det stekta köttet
på fisken. Droppa citronoljan du ställt åt sidan över fisken. Servera med
smörslungad bladspenat eller en enkel tomatsallad.



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N