Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lussebullar med mandelmassa

Lussebullar med mandelmassa är toppen. Men om du föredrar vanliga lussebullar.

Tillagning av Lussemuffins

1. Följ receptet ovan till utbakningen. Forma degen till släta bullar.
2. Lägg dem i stora muffinsformar eller smorda muffinsplåtar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
3. Låt jäsa 20-30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250ºC.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln.
6. Grädda mitt i ugnen, 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Ingredienser till Lussemuffins

jäst gärna för söta degar 50g
smör/margarin 100g
mjök 5dl
kesella, gärna kesella lätt 250ml
saffran 1g
sirap, gärna baksirap 1,5 dl
salt 0.5 tsk
Kungsörnen Kärnvetemjöl, ca (1.7 liter) 1kg

Garnering till receptet
mandel, flagad 4msk
Fyllning till receptet
rumstempererat smör 4msk
mandelmassa, riven 100g



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N