Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Penne Rigate Affumicate



4 portioner
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
- 400 g Barilla Penne Rigate
- 500 g rökt sidfläsk
- 75 g gul lök, hackad
- 75 g parmesan, riven
- 1,5 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 2 msk olivolja
- 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 0,5 dl vatten (eventuellt)

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Värm en stekpanna till medeltemperatur.
Tillsätt eventuellt en msk olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna).
Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.

Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna,
samt tomatpuré.
Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.

Servera!



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N