Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bavette Pescatrice - Bavette med fisk och tomat



Bavette Pescatrice

4 portioner
Tid: 20 minuter

Ingredienser:
- 400 g Barilla Bavette
- 450 g sejfilé (tinad fryst, eller färsk)
- 0,5 dl olivolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 peperoncini, torkad och smulad - alternativt 1 krm mald torkad cayennepeppar
- 1 rågad msk tomatpuré
- 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
- saften från en halv citron
- skalet från en fjärdedels citron
- 1 msk fiskfond
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten från pastakoket

Gör så här:
Skär fisken i 3x1 cm stora bitar.
Bryn vitlök och peperoncini på medelvärme i olivolja, tills vitlöken blir mjuk.
Tillsätt tomatpuré.
Häll på Barilla tomatsås all’ Arrabbiata.
Häll på vinet och pressa ner saften av en halv citron.
Låt alltsammans puttra i cirka 5-7 minuter.

Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och fortsätt puttra cirka 4 minuter. Lägg i fisken cirka 4 minuter innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Häll av pastan cirka 1,5 minut innan koktidens slut, men ta cirka 1 dl av pastavattnet åt sidan och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
Vänd runt, koka upp och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut.
Garnera med citronskal.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N