Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Spaghetti Papalina - Spaghetti med skinka, ärtor och grädde



Spaghetti Papalina
Spaghetti med skinka, ärtor och grädde


– Den här rätten har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från
påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Det är en klassisk
romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara
särskilt omtyckt bland barn. Pastasåsen serveras med klassisk Spaghetti
som fångar upp den krämiga såsen perfekt, säger Christian Campogiani,
samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Spaghetti
- 200 g gröna ärtor (frysta)
- 75 g parmesan, finriven
- 500 g kokt skinka på bit
- 2 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
- 1 dl vatten från pastakoket

Gör så här:
Smält smöret i en stekpanna.
Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek cirka 2 minuter.
Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde.
Låt koka upp. Krydda med nymalen svartpeppar och salt.
Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1,5 minut innan den är klar.
Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut.
Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.

Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten
lite festligare!



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N