Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Finns väl inget bättre än nygräddad västerbottenpaj? :)

Hej. Tänkte dela med mig av ett toppenrecept!


Tillagning av Västerbottenpaj

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag.
2. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
3. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.

Ingredienser till Västerbottenpaj

140 140 g smör eller margarin
2 2 dl mjöl
1 1 msk vatten
1 1 tsk ättika
1 1 st gul lök
1 1 msk smör att fräsa i
200 200 g riven västerbottenost
4 4 st äggulor
2 2 dl mjölk
2 2 dl grädde
salt
peppar
muskot



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N