Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Recept plommonpaj

Tillagning av Plommonpaj

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen.
3. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form.
4. Strö på finhackad syltad ingefära, socker och potatismjöl över plommonen.
5. Blanda socker, vetemjöl och havregryn och tillsätt smöret.
6. Arbeta ihop till en grynig massa och fördela den över plommonen.
7. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i c:a 20 minuter tills frukten är mjuk och smuldegen fått en gyllenbrun färg.
8. Servera plommonpajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser till Plommonpaj

Cirka 6 portioner.

* 10-12 plommon
* 1 msk finhackad syltad ingefära
* ¾ dl socker
* 1 msk potatismjöl
* 100 g rumsvarmt smör
* 3 msk socker
* 1 ½ dl vetemjöl
* 1 ½ dl havregryn




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N