Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Fabbo BarHäng alias Ziggys Strömmingsflundror

Fabbo BarHäng alias Ziggys Strömmingsflundror

Grund:

3 st äggulor
Strödbröd
en halv citron
500 gr - 2kg strömmingsfile

grov malet salt
vitpeppar
citronpeppar


Enkelpanering = utan äggula
Dubbel panering = med ägg

Du kan panera ?
annars rör runt äggulorna
tillsätt en nypa salt
Blanda strödbrödet med citronpepparn

Ta ex antal hg Strömming skölj om det behövs
doppa filer i äggulan på en sida ( utsidan där skinnet är)
lägg filerna uppåt i en form med strödbröd lägg på lagom med fyllning (se nedan)
( en variant är att lägga filerna i äggulan och applicera fyllningen och sen rulla i ströbröd)

stek på 6-7:an värme Av skala 12.
Krydda av under stekningen med lite salt, vitpeppar och pressa lite citron över...


FYLLNING

Variant 1.

En halv rödlök
1hg räkor Tips testa rökta
1dl gräddfil
En burk musslor
gräslök
Citronsaft

Finhacka löken
blanda räkor och musslor och hacka grovt
rör ner lagom med grädfil.
Blanda ner lite gräslök och pressa lite citron.

Fyll filerna ovan !


Variant2.

En burk rödkaviar
En halv rödlök
1dl vispgrädde
en kvist färsk dill

Finhacka löken
vispa grädden och rör försiktigt ner kaviarn och finhackad dill
tillsätt lagom med lök
Pressa en skvätt citron ett par droppar och rör om.

Fyll filerna


variant 3.


1dl Vispgrädde
En msk fransk senap
en nypa timjan
en nypa dragon
1hg lax

Vispa grädden tillsätt senapen och rörom försiktigt
tillsätt den fin fördelade laxen (färsk, gravad el. rökt)
krydda med timjan och dragon
ett par droppar citron
och blanda försiktigt

Fyll filerna

*



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N