|
Recept på misusoppa | Recept | Utländska rätter | Recept på Japansk mat MisosoppaIngredienser 4 port5 cm purjolök 100 g fast tofu (sojabönsost) 4 msk miso-pasta 8 dl vatten 1/2-1 tsk dashi-pulver Skär purjolöken i tunna skivor. Skär tofun i små tärningar. Blanda ut miso-pastan i vatten i en skål. Värm 8 dl vatten i en kastrull. Lägg i tofun och koka försiktigt i några sekunder. Lägg sedan i dashi-pulvret och den utblandade mison. Ta av kastrullen från plattan precis innan soppan åter nått kokpunkten. Lägg upp soppan i skålar och lägg i purjon. Om Misosoppa Från Wikipedia MisosoppaMisosoppa är en japansk soppa som innehåller miso och dashi. Soppan tillreds oftast med grönsaker men smakar gott även med t ex alger, grönsaker, tofu, nudlar, fisk och ris. Misosoppa dricks oftas direkt ur skålen och serveras ofta tillsammans med sushi på japanska restauranger, eller tillsammans med sashimi. Det blev vanligt att äta misosoppa i Japan under edoperioden och några år tidigare. En skål misosoppa är aldrig en hel måltid utan den serveras traditionellt i Japan tillsammans med ris till andra måltider. En enkel klassiker är Misosoppa, ris, nori och inlagda grönsaker. Misosoppan kom till Sverige under 1950-talets början. Den var till början ingen succé, men efter några decennier började folk få upp ögonen för den, och numera finns den att beställa på i princip varenda japansk restaurang i hela Sverige. Misosoppan får sin typiska smak från mison och dashi-buljongen men smaken varierar i hemlandet beroende på var i landet den tillreds. Visa artikel |