Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Glutenfria tekakor, korvbröd eller pizzabottnar

Degen kan även användas till korvbröd och som pizzabotten.

Ingredienser:
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
50 g jäst
½ dl matolja
3 msk socker
½ tsk salt
ca 10 dl glutenfri mix.

Gör såhär:
1.Mät upp fiberhusken i en skål. Värm mjölken fingervarm och häll den över husken. Rör om och låt sen blandningen stå och svälla i tio min.

2.Smula ner jästen i mjölkblandningen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt matolja, socker och salt.

3.Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt, gärna i en matberedare ellr med en elvisp med degkrokar. Degen ska vara blank och slät, men ganska lös.


4.Stjälp upp blandningen på mjölat bakbord. Forma degen till en längd som delas i i små bitar. Forma dessa till släta bullar och tryck ut dem till platta kakor.

5.Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och ställ dem att jäsa i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader Celsius.

6.Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö på sesam eller vallmofrö efter smak.

7.Grädda kakorna i ca sju minuter.

Lycka till! Smile



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N