Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Tjälknul/tjälknöl

Någon som har ett bra recept på tjälknul/tjälknöl? Hur man gör iordning själva steken vet jag, men jag har inget bra recept på lagen den ska läggas i.

="gulli"
Tjälknöl på älg

2 st älginnanlår

Lag:
5 dl japansk soja
4 l vatten
4 dl socker
1 kg salt
20 svartpepparkorn
20 enbär
10 lagerblad

Lägg det frusna älginnanlåret på galler över långpanna i ugnen. Ställ temperaturen till ca 80°C och låt långsamt gå färdigt i 10-12 timmar. Använd gärna stektermometer och avbryt vid strax under 70°C. Lägg den varma tjälknölen i lagen och låt vila i kyl över nat­ten. Ta upp ur lagen och servera skivat som rostbiff.



Yin o Yang
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N