Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grahamsrutor

50 g jäst
5 dl ljummen lättmjölk
400 g kokt pressad potatis
1/2 msk salt
1 msk socker
1 msk olja
5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
ägg
solrosfrön

Gör så här:
* Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i ljummen mjölk. Tillsätt potatis, salt, socker, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i 40 minuter

* Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Lägg degen på en bakpapparsklädd långpanna. Kavla eller tryck ut degen. skåra degen med mjölad kniv i lagom stora rutor

* Pensla med ägg och strö på solrosfrön. Låt degen jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 - 25 minuter.



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N