Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotsbröd

2 stora morötter (200 gram)
50 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 teskedar salt
2 matskedar socker eller sirap
13-14 deciliter rågsikt

Gör så här:
* Skala och finriv morötterna
* Smält margarinet och häll i mjölken och värm tills blandningen är fimgervarm (37 grader)
* Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet
* Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, rivna morötter och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen
*Arbeta kraftigt ihop till en deg
* Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter
* Tag upp degen på mjölat bakbord och kåda den lätt
* Platta ut degen i en smord långpanna (cirka 30 x 40 centimeter) Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen
* Låt jäsa under duk i 30 minuter
* Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15 - 20 minuter

Ät och njut



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N