Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Gamla Recept- Istersmör / Schmaltz

Hej, är det någon som har rcept på istersmör ? Jätte Tacksam för Svar. Tina Norström

="Son of Gun 51"
Hej Tina,
om du med istersmör menar det som i Österrike och Tyskland kallas 'Schmaltz' så är det enkelt men tidskrävande.
1 kg späck, renskuret från allt kött men gärna med svålen kvar.
tärna i c 2x2 cm bitar och lägg i en tjockbottnad gryta så det inte bränns. Ha lite vatten i och värm sakta upp till en temperatur då späcket smälter. flitig omrörning rekommenderas.

När allt späck är smält saltar man och slår sedan i någon matsked mjölk.
Fiswka upp svålbitarna som när de svalnar blir lätt krispiga grammel och goda som tillbehör.

Häll upp och låt svalna,
Hoppas de smakar.
Bengt



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

 


   Ha i väl hackad rödlök, rör medan det stelnar.





Istersmör = Schmaltz?

Hej Tina,

om du med istersmör menar det som i Österrike och Tyskland kallas 'Schmaltz' så är det enkelt men tidskrävande.

1 kg späck, renskuret från allt kött men gärna med svålen kvar.

tärna i c 2x2 cm bitar och lägg i en tjockbottnad gryta så det inte bränns. Ha lite vatten i och värm sakta upp till en temperatur då späcket smälter. flitig omrörning rekommenderas.



När allt späck är smält saltar man och slår sedan i någon matsked mjölk.

Fiswka upp svålbitarna som när de svalnar blir lätt krispiga grammel och goda som tillbehör.



Häll upp och låt svalna,

Hoppas de smakar.

Bengt

Bengt Malmgren Malmgren





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N