Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Uppskattad bärpaj

Hej! Här kommer ett gammalt recept på en jättegod bärpaj. Går utmärkt att frysa, bara du använder en pajform som tål både ugnsvärme och frystemperatur. Du kan också göra en dubbelsats av degen och sätta den i långpanna. Måtten är kaffekoppar, alltså ca 1½ dl beroende på hur stora kaffekoppar du har.

Botten:
150 g smör
1 kkp (=kaffekopp) strösocker
3 kkp vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning:
1 kkp bär (helst djupfrysta)

50 g smör
1 dl strösocker
1 kkp havregryn
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Blanda kraftigt smör och socker. Sedan tillsätts ägg, och sist vetemjöl blandat med bakpulver. Sätt degen i en smord pajform (normaltstor) och platta ut den. Om du vill kan du förgrädda pajskalet några minuter i ugnen. (Behövs inte). Annars sätter du på fyllningen direkt på degen.

Strö bären över pajbottnen.

Gör fyllningen så här: Smält smöret. Blanda ihop de andra ingredienserna i det smälta smöret och toppa över bären.

Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda i 175- 200 grader tills fyllningen fått lite färg.

Jättegott tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

______________________________________________________
Allt som är trevligt är bra för magen..



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N