Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Skånekavring 2 st

6 dl vetemjöl
9 dl fint rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk mald kummin
2 dl mörk sirap
20 g rumsvarmt margarin
1 paket (50 g) jäst för söta degar
5 dl mjölk
Gör så här.
1. Häll vete och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin i
matberedaren eller i en bunke. Smula ner jästen.
2. Värm mjölken till 37 grader och häll den över övriga ingredienser.
3. Knåda degen långsamt ca 15 min med maskin eller 20 min för hand.
Låt degen vila under bakduk i 60 min.
4. Dela degen i 2 delar och lägg dem i var sin smord form.
Låt jäsa under bakduk ytterligare 60 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
5. Stick hål i de jästa deglimporna med en sticka eller en smal kniv.
6. Sätt in formarna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till
175 grader.
7. Grädda bröden ca 60 min. Ta bröden ur formarna och
låt dem svalna på galler.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N