|
|
Äppeltårta
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
75 g margarin
1 dl mjölk
3 st äpplen
150 g mandelmassa
Ugn 175 grader
Gör så här
1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
2. Smält margarinet och tillsätt mjölken.
Rör ner margarin/mjölken växelvis med
mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
3. Skölj och torka äpplena. Riv dem grovt på råkostjärn.
Blanda ner raspet i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad, ca 2 L, form.
Riv mandelmassan och strö den över smeten.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter.
Täck kakan med al-folie efter ca 20 minuter så att den
inte blir för mörk. Kakan ska kännas lite kladdig i mitten.
Strö ev över lite florsocker.
|
|