Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Isakstorps-kaka

Detta behöver man:

2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 vanillin
3-4 msk kakao
150 g smör eller margarin
1 1/2 vatten

Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1/2 msk kakao
2 msk smör
3 msk bryggt kaffe eller vatten
1 1/2 dl kokosflingor

Så här gör man:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en 2 -litersform.
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem.
Smält smöret, häll i vattnet och låt det koka upp.
Häll det varma smör-vattnet i smeten.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter och gör under tiden glasyren.
Smält alla ingredienserna utom kokosen i en kastrull.
När kakan tas ur ugnen hälls den heta glasyren över den varma kakan och kokosen strös över.
Glasyren, som är mycket tunn, rinner ner och sugs upp av kakan, just det gör den så god och saftig.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Isakstorps-kaka | Recept | Bröd & Bakverk | Mjuka kakor

Enhet då vatten?

Hej,
Det står "1 1/2 vatten" och jag undrar därmed om det ska vara msk eller dl som enhet?

/// Helena
Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N