Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FRUKOSTBULLAR c:a 40 st

100 g jäst
100 g margarin
12 dl lättmjölk
3 tsk salt
4 msk sirap
1 dl vetegroddar
2 dl vetekli
8 dl havregryn
2,5 l ( 1,5 kg ) vetemjöl

Smula sönder jästen i degbunken.
Smält fettet i en kastrull och häll i mjölken.
Låt degspadet bli fingervarmt, häll lite över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, vetegroddar, vetekli, havregryn och vetemjöl.
Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Arbeta sedan upp degen och dela den i lagom stora bullar som plattas till något och får jäsa övertäckta medan ugnen blir varm,
c:a 250 grader. Nagga med en gaffel före gräddningen.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N