Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Vinbärsgele med äpple

Vinbärsgele med äpple

Recept på vinbärsgelé med äpple, äpplegele med röda- eller svarta vinbär eller rönnbär.

Ingredienser till recept
2 liter bär
500 g äpplen av syrlig sort
7 dl vatten
9 dl socker per liter saft

Tillagning
Lägg rönnbär i frysen över natten. Rensa och skölj bär och äpplen. Skär äpplen i bitar. Koka bär, äpplen och vatten i cirka 15 minuter. Häll genom en silduk. Mät saften och tillsätt 9 deciliter socker per liter saft. Rör och koka i cirka 10 minuter utan lock. Lägg en tesked varm gelé på ett fat. Ställ i kylen. Om inte gelén flyter ihop efter att du dragit en knivspets genom den kommer den att stelna fint. Gör den inte det kokar du fem minuter till. Testa igen. I nödfall kan du använda fruktpektin (som finns i affären) och göra som det står på flaskan. Häll i små glasburkar och sätt på lock. Ställ dem kallt i kyl eller källare. För en ännu fastare gelé kan du tillsätta citronsyra. Tillsammans med sockret hjälper syran fruktens pektin (geléämnen) att stelna. Beräkna 1/2-1 1/2 tsk (2-6 gram) citronsyra per kilo konserv.



gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N